Wilde dieren

Stichting Flappus vangt in de regio wilde dieren op. U kunt dan denken aan: eekhoorns, wilde konijnen, wilde hazen, kraai/duifachtige, vogels, eenden, ganzen etc. Diverse dierenambulances brengen verschillende wilde dieren naar Flappus. Bij ons kunnen de dieren rustig herstellen. Stichting Flappus plaatst de dieren na herstel weer terug in de natuur

Wat kunt u doen als u een wild dier vindt?

In het voorjaar en in de zomer worden er vaak jonge dieren gevonden. Als u een wild dier heeft gevonden kunt u het beste direct de dierenambulance bellen. In Zwolle is dit dierenambulance Zwolle, mocht u buiten Zwolle een dier vinden dan kunt u het beste contact opnemen met de dierenambulance van de Dierenambulance Noord-Oost Overijssel. Wilde dieren zijn vaak versuft of uitgeput, maar desondanks zal u met het benaderen van wilde dieren voorzichtig moeten zijn. De dieren kunnen een breuk of letsel hebben, daarom is het wijselijk om eerst de dierenambulance te bellen voordat u zelf handelt.

Jonge dieren niet meenemen

In de praktijk zien we vaak dat mensen jonge dieren als wilde eenden of wilde hazen mee nemen naar huis, omdat zij denken dat de dieren zijn achtergelaten. Wij adviseren om dit niet te doen, omdat de moeder van de jonge dieren vaak even weg is om bijvoorbeeld voedsel te zoeken. Mocht u twijfelen, dan kunt u altijd het beste de dierenambulance bellen.

Dankzij uw hulp kunnen wij deze en nog veel meer wilde dieren opvangen, behandelen en succesvol uitzetten in het wild. Dat is waar zij thuis horen, maar soms hebben ook deze dieren hulp nodig. Wilt u ons werk steunen? Kijk dan op http://flappus.nl/doneer/. Namens ons team en de dieren, hartelijk bedankt!

Het Dierenteam Zwolle en contactgegevens dierenwelzijn collega’s

Stichting Flappus werkt samen met andere dierenwelzijnsorganisaties in Zwolle. Wij informeren, vullen elkaar aan en helpen elkaar voor het geluk en de gezondheid van alle dieren in de gemeente Zwolle.

Daarnaast werken wij samen met Stichting ‘Opvang Konijnenparadijs ‘ en diverse andere opvangcentra; Stichting Vogel & Egelasiel Kampen, Stichting egelopvang ’t Egelhuus (Hollandscheveld, Vilsteren, Staphorst)

Dierenambulance Kampen, Olst-Wijhe, Raalte en Dalfsen  
038- 460 17 84 (en kies 1 in keuzemenu)

Dierenambulance Kampen 
06 18 53 03 93

Dierenambulance Zwolle 
06-251 20 505

Dierenasiel Zwolle
06 1853 0393

Dierenasiel Koningen Balkbrug
0523 23 59 21

Wilde konijnen
Een wilde haas
Een torenvalk die uit het nest is gevallen
Menu Title