Wilde dieren

Stichting Flappus vangt in de regio wilde dieren op. U kunt dan denken aan: eekhoorns, wilde konijnen, wilde hazen, kraai/duifachtige, vogels, eenden, ganzen etc. De dierenambulance van de Dierenbescherming Noordoost Overijssel brengt verschillende wilde dieren naar Flappus. Bij ons kunnen de dieren rustig herstellen. Stichting Flappus plaatst de dieren na herstel weer terug in de natuur

Wat kunt u doen als u een wild dier vindt?

In het voorjaar en in de zomer worden er vaak jonge dieren gevonden. Als u een wild dier heeft gevonden kunt u het beste direct de dierenambulance bellen. In Zwolle is dit dierenambulance Zwolle, mocht u buiten Zwolle een dier vinden dan kunt u het beste contact opnemen met de dierenambulance van de Dierenambulance Noord-Oost Overijssel. Wilde dieren zijn vaak versuft of uitgeput, maar desondanks zal u met het benaderen van wilde dieren voorzichtig moeten zijn. De dieren kunnen een breuk of letsel hebben, daarom is het wijselijk om eerst de dierenambulance te bellen voordat u zelf handelt.

Jonge dieren niet meenemen

In de praktijk zien we vaak dat mensen jonge dieren als wilde eenden of wilde hazen mee nemen naar huis, omdat zij denken dat de dieren zijn achtergelaten. Wij adviseren om dit niet te doen, omdat de moeder van de jonge dieren vaak even weg is om bijvoorbeeld voedsel te zoeken. Mocht u twijfelen, dan kunt u altijd het beste de dierenambulance bellen.

Dankzij uw hulp kunnen wij deze en nog veel meer wilde dieren opvangen, behandelen en succesvol uitzetten in het wild. Dat is waar zij thuis horen, maar soms hebben ook deze dieren hulp nodig. Wilt u ons werk steunen? Kijk dan op http://flappus.nl/doneer/.

Namens ons team en de dieren, bedankt!

Wilde konijnen
Een wilde haas
Een torenvalk die uit het nest is gevallen
Menu Title