Flappus nieuws

Wij willen verhuizen!

15 november 2017

Een ruimere locatie voor stichting FLAPPUS komt steeds dichterbij. Sinds een aantal maanden hebben wij een nieuwe locatie op het oog. Deze locatie is een boerderij in Zwolle waar jong en oud samenkomen. Mens en dier zullen op deze unieke locatie centraal staan. Daarmee zullen wij de eerste zijn in Nederland die deze boerderij met dit concept introduceert.

Konijnen, kippen, cavia’s, geiten, bokjes en papegaaien zullen hier te vinden zijn. Zoals velen misschien al weten koppelen wij met onze stichting Flappus meerdere konijnen per week aan één of meerdere maatje(s), waar ze de rest van hun konijnenleven kunnen doorbrengen. Op een ruimere locatie willen wij het speed-daten voor konijnen weer introduceren.  Want geen één konijn hoort alleen te leven. Naast het opvangen en herplaatsen van konijnen, vangen wij met stichting Flappus ook meerdere dieren op; katten, cavia’s, reptielen, vissen, schildpadden, pluimvee, vogels, papegaaiachtigen etc…

 

Wist u dat?

Wij met stichting Flappus ook wilde dieren opvangen zoals: eekhoorns, ganzen, duifachtigen, kraaiachtigen, hazen en wilde konijnen?

 

Met onze wild opvang willen wij kinderen, volwassenen en ouderen informeren en laten zien welke dieren er in en rondom Zwolle leven en wat je kan doen als je een wild dier aantreft dat hulp nodig heeft. Bij deze dieren is het van groot belang dat ze tijdens het verblijf in de opvang zo dicht mogelijk bij de natuur blijven. De wilde dieren zullen daarnaast ook meer ruimte en rust krijgen, helaas kunnen wij dit op onze huidige locaties niet altijd bieden. Daarnaast is voeding en het bewust eten daarvan ook een erg belangrijk onderdeel van de toekomst. Met onze eigen moestuinen kweken we biologisch en onbespoten voedsel waar de dieren, maar ook de mensen van kunnen eten. Moestuinen met alle vormen en kleuren is waar we naar streven. De moestuinen is één van de dingen die wij op de nieuwe locatie zullen introduceren; daarnaast zullen er trainingen worden gegeven voor kinderen die angst hebben ontwikkeld voor honden en wordt het maken van kunst met jongeren een belangrijk onderdeel van deze boerderij.

 

Op de huidige locaties hebben wij geen ruimte meer om uit te breiden. Dit geldt ook voor ons poezenhotel. Wie wel eens een kijkje heeft genomen bij één van onze open dagen of op bezoek is geweest, weet dat we meerdere kamers hebben ingericht voor onze pensionpoezen. Kamers die je het huiskamergevoel geven door de gezellige uitstraling. Nú dromen wij nog van grote, gezellige kattenkamers met ruim opgezette buitenkennels waar iedere poes zich een tijger waant tussen de grote boomstammen, krabpalen, hangmatjes en verschillende planten. Straks is het werkelijkheid.

 

Daarvoor hebben we uw hulp nodig. We zijn nu in een vergevorderd stadium, Botlek 6 en Gein 29 zijn inmiddels al verkocht. 19 april 2018 moet de koop van de nieuwe locatie rond zijn. De bank wil ons graag helpen, maar daarvoor moeten wij zelf ook een bedrag inleggen.  We zijn er bijna, maar hebben uw hulp hard nodig. Bent u iemand of kent u iemand die tijdelijk d.m.v. een lening o.i.d. onze droomlocatie kan financieren voor €100.000,-, dan zouden we heel graag in contact met u komen. U kunt contact op nemen via carl@brutus.nu of bellen met 06-11 13 18 48.

 

Wij willen u vragen dit nieuws te delen met zo veel mogelijk mensen. Namens alle dieren willen we u alvast bedanken.

 

Carl Withaar en alle medewerkers van dierverzorging Brutus (poezenhotel) en stichting Flappus.

 


Terug naar overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu Title