Flappus nieuws

Vogelgriep in de buurt!

6 augustus 2022

Op 3 augustus hebben wij een vervelend bericht ontvangen van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Op een bedrijf op minder dan 10 kilometer afstand van onze opvang is de vogelgriep aangetroffen. Alle daar aanwezige vogels zijn geruimd. Ontzettend triest voor de dieren, maar helaas noodzakelijk om verdere verspreiding te voorkomen.

Ook voor Stichting Flappus heeft deze melding de nodige gevolgen. Wij moeten onze vogels per direct ophokken. Ook is het helaas niet meer mogelijk om afstand te doen van gevleugelde dieren (eenden, parkieten, duiven etc.) en wij mogen geen vogels meer herplaatsen. De opvang gaat als het ware “op slot” voor deze diersoorten. Hiervoor geldt één uitzondering: de dierenambulance mag nog wel gewonde en verzwakte vogels naar onze wildopvang brengen, omdat deze dieren nergens anders terecht kunnen en onze (medische) zorg dringend nodig hebben. Uiteraard zullen wij hierbij zeer voorzichtig te werk gaan en voorzorgsmaatregelen nemen, om te voorkomen dat de vogelgriep ook in onze opvang uitbreekt.

Wanneer u een zieke/gewonde/verzwakte vogel vindt, is ons dringende advies om eerst de dierenambulance te bellen vóórdat de vogel wordt aangeraakt en/of verplaatst.

Vanaf Berkum geldt een vervoersverbod voor alle soorten vogels. Hoe lang dit verbod zal duren, is nog onbekend. Zodra wij meer informatie hebben, laten wij u dit weten. We hopen op uw begrip hiervoor!


Terug naar overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu Title