Flappus nieuws

Tijdelijke opnamestop!

3 november 2022

Helaas hebben wij als team het besluit moeten nemen om per direct een opnamestop in te voeren. Vanwege de enorme drukte is het niet mogelijk om op dit moment nog meer dieren in onze opvang te huisvesten. Hoe graag we dit ook willen, we moeten realistisch en verstandig blijven. Er wachten nu zo’n 450 dieren op nieuwe baasjes: van honden tot dwergmuizen, van konijnen tot geiten. Onze eerste prioriteit is om goed voor hen te kunnen blijven zorgen, totdat al deze toppers een nieuw thuis gevonden hebben.

Daarnaast is er onze wildopvang. Alle wilde dieren en zwerfdieren die met de dierenambulance naar Stichting Flappus gebracht worden, blijven wij uiteraard opvangen en verzorgen. Vaak is dit erg intensief: jonge moederloze dieren worden met de hand grootgebracht, gewonde en/of verzwakte wilde dieren zijn nog gevoeliger voor stress, wanneer en hoeveel wilde dieren er onderdak en (medische) zorg nodig hebben valt nooit te voorspellen of in te plannen. Maar het is fantastisch en dankbaar om voor hen te mogen en kunnen zorgen totdat ze weer terug de natuur in gaan. En ook daarvoor willen wij ons blijven inzetten, met de mensen en tijd die wij beschikbaar hebben.

De opnamestop voor huisdieren is van tijdelijke aard, wij zullen het u laten weten wanneer het weer mogelijk is om afstand te doen van uw huisdier(en). Helaas kunnen we nog niet zeggen op welk termijn dit zal zijn. Mocht u, om wat voor reden dan ook, niet langer in staat zijn om voor uw huisdier(en) te kunnen zorgen, weet dan dat u bij onze collega-opvangcentra terecht kunt. Neem alstublieft uw verantwoordelijkheid en laat uw dier(en) niet aan het lot over.

We hopen op uw begrip voor deze situatie. Mocht u nog vragen hebben, dan horen wij dat graag.
Bedankt, namens het team van Stichting Flappus.


Terug naar overzicht

Menu Title