Flappus nieuws

Donaties gevraagd voor 417 cavia’s!!!

6 februari 2023

De afgelopen weken hebben we in stilte maar liefst 417 cavia’s uit een onveilige en dieronvriendelijke situatie gehaald. Dit hebben we in samenwerking met een dierenarts en verschillende instanties gedaan. De dieren zijn nu veilig! Maar veel zeugjes zijn zwanger dus het aantal cavia’s groeit nog behoorlijk de komende weken. De eigenaar is hulp aangeboden. Dus dat voelt goed.

We hebben inmiddels voldoende kooien, bakjes en schuilhuisjes. We kunnen de volgende spullen nog steeds goed gebruiken:

• Grote pakken weidehooi (dus kent u mensen of boeren in de buurt van Zwolle, deel dit bericht);
• Groente, heel veel groente: paprika, witlof, appels en andijvie, sla en boerenkool. En verse kruiden zoals basilicum, peterselie en munt;
• Gedroogde kruiden geschikt voor cavia’s.

417 Cavia’s om te verzorgen en te voeden…
En alle kleintjes die nog gaan komen.Wij regelen de handen, de (medische) verzorging, de kennis, de liefde, de ruimte en het engelengeduld. Helpt u ons door te doneren? De kosten voor voer, hooi en bodembedekking zijn 500 euro per week.


Antwoorden op meest gestelde vragen:
1. Het is door de enorme drukte niet mogelijk dat wij spullen ophalen. U kunt de spullen komen brengen of opsturen.
2. We zoeken geen pleeggezinnen.
3. De cavia’s zitten nog in de quarantaineperiode. De eerste beertjes kunnen pas over 2 weken worden geadopteerd. Van de zeugjes moeten we eerst weten of ze zwanger zijn. Wat bij velen helaas wel het geval is. Zij gaan bevallen en hun jongen groot brengen. We melden steeds op onze website en social media wanneer er groepen cavia’s toe zijn aan adoptie.

UPDATE 7 februari (7.00 uur)
We zijn er stil van en eigenlijk ook gewoon overdonderd. De cavia’s en ons werk bij Flappus zijn viraal gegaan. Wat hebben we al veel spullen gekregen op locatie en veel donaties. Voor nu hebben we genoeg hooi en groente. We zullen de donaties zorgvuldig gebruiken voor de opvang van deze cavia’s, alle andere dieren die in de opvang zitten (konijnen, vogels, geiten etc etc) en alle dieren die nog gaan komen. En natuurlijk zullen we de opvangen die een aantal cavia’s overnemen over een aantal dagen ook voorzien van spullen en financiële middelen voor castraties etc. #samenvoordieren daar doen we het namelijk voor!


Terug naar overzicht

Menu Title