Vlekkie - In de opvang bij Flappus

UPDATE: Vlekkie is geadopteerd!

Een fijn plekkie voor… Vlekkie! Dat is wat wij zoeken voor deze lieve geitendame. We stellen u even aan haar voor.
Vlekkie is een Nederlandse Landgeit van zeven jaar oud. Dit oerhollandse ras was na de Tweede Wereldoorlog bijna uitgestorven, maar gelukkig groeide het aantal weer met behulp van onder andere Staatsbosbeheer en kinderboerderijen. Vroeger werden deze geiten door gezinnen op het platteland gehouden voor hun melk en vlees, maar ook als lastdier. Tegenwoordig zien we de Nederlandse Landgeit vooral bij kinderboerderijen of worden ze ingezet om het gras kort te houden.
Met veel verdriet is Vlekkie afgestaan aan onze opvang. Helaas kon ze niet bij haar vorige eigenaar blijven wonen. Ze heeft een vriendelijk en rustig karakter. In nieuwe situaties kijkt Vlekkie even de kat uit de boom, daarna wint haar nieuwsgierigheid het en wil ze graag bij u in de buurt zijn. In de opvang vindt Vlekkie het gezellig met de andere geiten om haar heen, maar laat ze ook duidelijk merken wanneer ze even tijd voor zichzelf nodig heeft. Wij zoeken voor deze prachtige dame een nieuw thuis met soortgenootjes en voldoende ruimte om te grazen.
Heeft u een woning of boerderij met een mooi stuk grond en gezellige maatjes voor Vlekkie? Of kent u een kinderboerderij die een plekje vrij heeft? Laat het ons dan weten, want Vlekkie verlangt hier zo naar!

Algemene informatie

Herplaatst in Zwolle op 13-03-2021


Bekijk alle opvangdieren

Menu Title