Tobias - In de opvang bij Flappus

Tobias is een prachtige bok van 2 jaar oud met helaas een droevig verhaal.

Tobias is als jong bokje cadeau gegeven aan een boer voor diens verjaardag. De boer zat hier eigenlijk niet op te wachten en heeft Tobias 2 jaar lang aan de ketting in een stukje berm gehouden.
Volgens een oplettende buurtbewoonster had Tobias geen beschikking over drinkwater. Hier heeft ze de boer diverse keren op aangesproken, maar er veranderde niks. Toen stelde ze voor om de bok van hem over te kopen en hem zo een beter thuis te geven. De boer heeft hem toen aan haar meegegeven.

De buurtbewoonster heeft Tobias ter plekke achterin haar personenauto gezet en is met hem weggereden. Zodoende kwam Tobias bij ons terecht.
Na 2 jaar in de berm zonder water aan de ketting kan hij nu eindelijk lekker rondlopen, spelen en grazen met soortgenoten in onze weide.
Tobias is rustig aan het bijkomen en zoveel nieuwe dingen aan het ontdekken. Ondertussen zoeken wij voor hem een definitief thuis waar hij goed verzorgd zal worden en waar hij een ruime weide heeft, het liefst gezellig met soortgenootjes. Tobias is volledig geënt, bij controle zijn geen uitwendige testikels zichtbaar. Het lijkt erop dat hij al gecastreerd was? Dit is niet met zekerheid te zeggen, de testikels kunnen ook nog in de buik zitten. Hiervoor zou een buikoperatie gedaan moeten worden, dat is een behoorlijk risico bij een bok.

Algemene informatie

Bok
Leeftijd: 2 jaar
Kleur: zwart-wit
geënt: Ja
Datum binnenkomst: 18-08-2020

Wil jij Tobias adopteren of reserveren? Neem dan contact met ons op. Meer informatie over adoptie kunt u vinden op de pagina Een dier adopteren.


Bekijk alle opvangdieren

Wil jij Tobias helpen een huisje te vinden?

Heb jij geen plek voor Tobias, maar wil je wel graag helpen om deze te vinden? Deel dan dit bericht op social media. Hoe meer mensen we kunnen bereiken, hoe groter de kans dat Tobias een forever home vind!

Menu Title