Tim en Freddie (Joepie een heel goed nieuw thuis voor deze lieverds :) - In de opvang bij Flappus

UPDATE: Tim en Freddie (Joepie een heel goed nieuw thuis voor deze lieverds :) is geadopteerd!

Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw, Pasen, Koningsdag en Bevrijdingsdag: Tim en Freddie hebben al heel wat feestdagen in de opvang gevierd! Maar hun eigen feest begint pas als ze geadopteerd zijn, en daar wacht dit lieve koppel al sinds 1 december op.

Tim is de oudste van het stel, hij is vier jaar. Zijn jongere vriendje Freddie is geboren op 22 november 2020. Ondanks dat ze geen familie zijn, lijkt het duo wel sprekend op elkaar! En niet alleen op uiterlijk gebied matchen de beertjes perfect, ook hun karakters vullen elkaar goed aan. Het zijn twee vrolijke, zachtaardige ventjes die nieuwsgierig hun oortjes spitsen als ze de koelkast open horen gaan. Want een stukje fruit of groente gaat er wel in bij deze twee!

Dat Tim en Freddie nog geen nieuw thuis gevonden hebben, heeft vermoedelijk te maken met het “probleempje” van Tim. Zelf praat hij er niet zo graag over, dat vindt hij toch een beetje gênant als stoere kerel. Daarom leggen wij het u uit. Tim heeft last van een verstopte anaalzak. Dit komt vaker voor bij met name wat oudere beertjes. De spieren rondom de anus zijn verslapt, hierdoor hopen de nachtkeuteltjes zich op in de anaalzak. Dat zorgt voor een verstopping. Gelukkig is de oplossing niet moeilijk: als u Tim regelmatig helpt om zijn ontlasting kwijt te raken, is er niks aan de hand. Het is misschien niet het meest frisse karweitje, maar met een paar handschoenen aan en door lichte druk uit te oefenen op de anaalzak, is het klusje zo geklaard. Toch vinden veel mensen dit geen prettig idee en daarom wordt het verblijf van Tim en Freddie vaak voorbij gelopen. Zo jammer, want dit koppel is ontzettend vrolijk, leuk en gemakkelijk in de omgang!

Onze medewerkers kunnen u precies uitleggen en laten zien hoe u Tim kan helpen. Het gaat nu zelfs zo goed met hem dat het niet meer nodig is om zijn anaalzak dagelijks te legen. We hopen ontzettend dat er voor Tim en Freddie na al die maanden in de opvang een baasje komt die hen een mooie toekomst gunt. In een ruim en prachtig caviaverblijf, met veel liefde en aandacht. En tja, eens in de zoveel tijd voor Tim een duwtje in… niet de rug deze keer, maar de onderkant.

Algemene informatie

Herplaatst in Zwolle op 19-05-2021


Bekijk alle opvangdieren

Menu Title