Teun en Jet (125-126) - In de opvang bij Flappus

UPDATE: Teun en Jet (125-126) is geadopteerd!

Retteketet, klaar voor de pret?! Dit zijn Teun en Jet!

Dit bijzondere duo heeft de harten van iedereen in onze opvang gestolen! Zo tam als Teun en Jet zijn, dat zien we niet vaak. Het liefst huppelen ze de hele dag om u heen. En als ze van al dat springen en rennen een beetje moe zijn, dan liften ze graag een stukje mee op… uw schouder! Deze twee krielkipjes zijn nergens bang voor, het zijn echte clowns! Van Teun weten wij zeker dat hij een haantje is. Bij Jet is het wat lastiger te zien, ze zijn immers nog zo jong. Maar ons vermoeden is dat ook Jet van het mannelijke geslacht is.

Ondanks hun kleine formaat willen de krielkipjes toch lekker de ruimte hebben! Een grote tuin of een gezellige boerderij; daar zien ze zichzelf wel wonen. Teun en Jet mogen samen herplaatst worden, maar vinden het ook gezellig om bij een groepje kippendames in te trekken. Hoewel kippen geen moeilijke dieren zijn om te houden, moet er wel aan een aantal eisen worden voldaan. Zo mag uiteraard een ruim kippenhok met goede ventilatie (maar droog en tochtvrij!) niet ontbreken. Het nachthok moet voorzien zijn van stevige zitstokken en let ook op een geschikte bodembedekking. Het liefst scharrelen kippen vrij rond op een stukje terrein. Maar dit kan niet dag en nacht, dus zorg voor een ren met voldoende vierkante meters zodat ze altijd de mogelijkheid hebben om hun pootjes te kunnen strekken.

Wat de verzorging van kippen verder precies inhoudt, willen Teun en Jet u graag zelf in het oor fluisteren terwijl ze op uw schouder chillen! Heeft u een plekje vrij voor dit vrolijke, jonge grut? Kom dan op afspraak langs voor een kennismaking!

Algemene informatie

Herplaatst in Elburg op 04-05-2021


Bekijk alle opvangdieren

Menu Title