Sylver en Mavy - In de opvang bij Flappus

UPDATE: Sylver en Mavy is geadopteerd!

In 2019 kwamen Sylver en Mavy bij mij wonen.

Sylver en Mavy hadden zwaar overgewicht en hadden behoorlijk wat verzorging nodig. Gelukkig zijn ze er goed vanaf gekomen en zijn ze nu gezond.

Ondanks dat Sylver al een behoorlijke leeftijd heeft behaald is hij nog erg fanatiek. De dierenarts schat zijn leeftijd op ongeveer 24 jaar. Hij heeft voor zover ik heb begrepen , altijd al enige moeite gehad met zien, vooral in het donker. Wellicht omdat hij (half)albino is alleen dat is nooit bewezen.

Mavy is het vriendinnetje van Sylver. Zij is ongeveer 8 jaar oud. Het enige kwaaltje waarop gelet moet worden bij Mavy is dat zij gevoelig is voor zomer Eczeem/jeuk. Doordat de pony’s hun weiland grenst aan een kanaal, lijkt de eczeem heftiger te zijn dan wanneer ze bij mij thuis staat, verder bij het water vandaan. Waarschijnlijk komt dit door de vele muggen/insecten.

Sylver en Mavy hebben samen naar mijn weten twee veulentjes gehad. Sylver is inmiddels gecastreerd, Mavy is niet gesteriliseerd.

Mavy heette voorheen Sterre en heeft een stamboek.

Het is mij niet bekend of ze gechipt zijn.

Ze zijn ontzettend lief, vooral voor kinderen. Sylver is voorheen bereden, Mavy niet naar mijn weten. Sylver heeft voor de kar gelopen in zijn jongere jaren, gezien zijn leeftijd lijkt het mij beter hem zijn oude dag te gunnen.

Tot slot; Ik ben op zoek naar een liefdevol thuis voor deze lieverds. Ze blijven bij mij tot het geschikte huisje is gevonden, er zit dus geen enorme haast bij.

Sylver en Mavy moeten wel samen blijven, ze zijn enorm aan elkaar gehecht. Zodra 1 van de 2 uit het zicht is van de ander, ontstaat er nogal paniek en veel gehinnik.

 

Algemene informatie

Herplaatst in Utrecht op 19-02-2023


Bekijk alle opvangdieren

Menu Title