Rocco ( Is nu te bezoeken bij dierenasiel Zwolle voor info kunt u daarheen bellen ) - In de opvang bij Flappus

Graag willen wij aandacht vragen voor een bijzondere bewoner van onze opvang: Rocco.

Rocco is een gecastreerde Rottweiler reu van drie jaar oud. Hij is tweemaal herplaatst bij mensen, maar helaas terug gekomen omdat Rocco enkele aandachtspunten heeft waarbij een geschikte woonsituatie erg van belang is.

Wij kennen Rocco nu al een tijdje en zien in hem een lieve, trouwe huishoud. Met kinderen kan Rocco overweg, maar wij plaatsen hem i.v.m. drukte en prikkels niet in een gezinssituatie. Rocco zoekt een thuis bij mensen die voldoende ervaring met honden hebben om hem te kunnen begrijpen en trainen. Daarnaast is het belangrijk dat de toekomstige eigenaar vrij/buitenaf woont, op een plek waar Rocco rondom huis zijn beweging kan krijgen en niet veel aan de lijn hoeft te wandelen. Een woonwijk vinden wij niet geschikt. Dit heeft te maken met het feit dat Rocco’s problemen ontstaan tijdens het wandelen: hij vertoont regelmatig uitvalgedrag op straat naar andere honden, fietsers etc. Als men Rocco corrigeert, zien wij gedrag dat lijkt op afreageren: dit uit zich in happen naar degene die hem corrigeert. In een woonsituatie kan Rocco goed met een stabiele, zelfverzekerde teef samen leven. Wij denken dat dit een positief effect op hem zal hebben. Met reuen is Rocco kieskeurig; met de één kan hij overweg, op de ander kan hij negatief reageren. Wij plaatsen Rocco daarom niet in een huishouden met een andere reu.

Rocco heeft een gebruiksaanwijzing, daar zijn we ons van bewust. Maar we zien óók zijn positieve kanten. Zijn enthousiasme, wil om te werken, zijn gekke speelse buien, de knuffelmomenten waarbij hij zich tegen ons aan drukt en die lieve kop op je schoot legt. Hij verdient het zo om een passende plek te vinden waar hij zich thuis voelt en gelukkig mag worden.

Wij willen u vragen bij serieuze interesse enkel te reageren indien u aan onze gevraagde criteria voldoet. Daarnaast wordt het delen van dit bericht zeer gewaardeerd!

Algemene informatie

Reu (gecastreerd)
Ras: Rottweiler
Kleur: Black en tan
Ingeënt: Ja
Chip: Ja
Datum binnenkomst: 01-06-2020

Wil jij Rocco ( Is nu te bezoeken bij dierenasiel Zwolle voor info kunt u daarheen bellen ) adopteren of reserveren? Neem dan contact met ons op. Meer informatie over adoptie kunt u vinden op de pagina Een dier adopteren.


Bekijk alle opvangdieren

Wil jij Rocco ( Is nu te bezoeken bij dierenasiel Zwolle voor info kunt u daarheen bellen ) helpen een huisje te vinden?

Heb jij geen plek voor Rocco ( Is nu te bezoeken bij dierenasiel Zwolle voor info kunt u daarheen bellen ), maar wil je wel graag helpen om deze te vinden? Deel dan dit bericht op social media. Hoe meer mensen we kunnen bereiken, hoe groter de kans dat Rocco ( Is nu te bezoeken bij dierenasiel Zwolle voor info kunt u daarheen bellen ) een forever home vind!

Menu Title