Rob - In de opvang bij Flappus

UPDATE: Rob is geadopteerd!

Rob is een jonge Roborovski dwerghamster van ongeveer 3 maanden oud. Hij is nieuwsgierig en ondernemend en laat zich, ondanks dat hij nog best wel verlegen is, regelmatig even zien.
Roborovski hamsters zijn een stukje kleiner dan de meest bekende Russische dwerghamsters. Ook zijn ze heel snel en mede daardoor niet geschikt om regelmatig in handen te houden. Ze houden daar ook niet zo van. Het zijn meer kijkhamsters, maar door hun drukke gedrag wel extra leuk om naar te kijken. Helemaal wanneer het verblijf ingericht is volgens hamsterscape richtlijnen (kijk voor meer informatie hierover hier: https://hamsterscaping.info/

In het wild leven Roborovski’s in groepen. Helaas loopt dat in gevangenschap vaak op ruzie uit, vandaar dat we voor Rob een thuis zoeken waar hij alleen mag wonen.  Omdat ze van nature in woestijnachtig gebied leven, voelen Roborovski’s zich het best als ze veel beschikking hebben over chinchillazand in hun verblijf. Het liefst is zelfs minimaal 1/3e van het verblijf bedekt met chinchillazand.

Je maakt Rob daarom blij met:
Een ruim verblijf van minimaal 70×50 cm (groter is altijd beter)
Een extra ruim zandbad met chinchillazand
Een dikke bodem om in te graven (de combi cotton/hennepvezel en zaagsel is perfect)
Een soepel looprad om zijn energie goed in kwijt te kunnen
En natuurlijk goede voeding en verzorging.

Bij wie mag Rob komen wonen?

Algemene informatie

Herplaatst in Slagharen op 09-09-2021


Bekijk alle opvangdieren

Menu Title