Ridderanolis - In de opvang bij Flappus

UPDATE: Ridderanolis is geadopteerd!

Deze prachtige Ridderanolis zoekt een nieuw thuis. Wij vermoeden dat het een man is van ongeveer vier maanden oud. Hij is in een topconditie en klaar om te mogen verhuizen!

De Ridderanolis komt oorspronkelijk uit Cuba en Florida. Ze leven daar in de bossen, hoog in de bomen. De maximale lengte van de Ridderanolis kan 60 cm zijn, dus ook dit ventje gaat nog heel flink groeien. Om deze reden en het feit dat de Ridderanolis een actief reptiel is, is een groot terrarium met veel ruimte zeer belangrijk. Hij moet hierin lekker kunnen klimmen, klauteren en zich kunnen verstoppen tussen planten. Ook dient er altijd water aanwezig te zijn in het terrarium, omdat de Ridderanolis veel drinkt. Het zijn geen reptielen om te hanteren, ze zijn best schuw en vinden opgepakt worden niet fijn. Maar ze zijn wel ontzettend leuk en bijzonder om naar te kijken! De Ridderanolis kan alleen of met maximaal twee (paartje) gehouden worden.

Wij zoeken voor onze jonge Ridderanolis iemand met verstand van deze reptielensoort en de mogelijkheid om hem een prachtig terrarium als leefruimte te geven. Herkent u zichzelf hierin? Neem dan contact met ons op.

(De onderste foto is één van de ouders van onze jonge Ridderanolis).

 

Algemene informatie

Herplaatst in Hoogeveen op 29-03-2020


Bekijk alle opvangdieren

Menu Title