Miep – 361 - In de opvang bij Flappus

UPDATE: Miep – 361 is geadopteerd!

Tussen de geiten in de weide van Stichting Flappus loopt sinds begin april een lieve schapendame: Miep! We stellen haar graag even aan u voor.

Miep is een vijfjarige Ouessant ooi. U hoort het al aan de naam, dit is geen Nederlands schapenras. De Ouessant komt oorspronkelijk van een klein eilandje in de regio Bretagne, Frankrijk. Met hun maximale schofthoogte tussen de 46 en 49 cm zijn ze het kleinste schapenras ter wereld. Daarnaast staan deze grazers bekend om hun sterke gezondheid en rustige, vriendelijke karakter.

Tot zover het stukje algemene informatie, want het gaat natuurlijk om onze Miep! Zij is afgestaan door een kinderboerderij en zodoende naar Stichting Flappus verhuisd. Dat vond Miep in het begin best een beetje spannend, we merkten dat ze echt even moest wennen aan haar nieuwe thuis met vreemde mensen en dieren. Maar inmiddels doet Miep het heel erg goed. Ze komt u nieuwsgierig tegemoet lopen voor wat lekkers en geniet nu zelfs van een aaitje over haar zachte vacht.

Omdat Miep teveel drukte niet fijn vindt, zoeken we een plek waar het wat rustiger is en waar Miep met soortgenootjes gewoon lekker “schaap mag zijn”. Schapen zijn echte kuddedieren en wij merken dat Miep dit contact mist. Wie gunt deze lieve, zachtaardige dame een fijn thuis waar ze met maatjes mag grazen in een mooie weide?

Algemene informatie

Herplaatst in Hasselt op 24-04-2021


Bekijk alle opvangdieren

Menu Title