Jul – 910 - In de opvang bij Flappus

UPDATE: Jul – 910 is geadopteerd!

Jul is een lieve Syrische hamsterdame (ook wel goudhamster genoemd) van ongeveer een jaar oud. Haar verhaal is schrijnend. Ze is voor de grap gekocht uit een dierenwinkel door studenten die helaas niet het beste met haar voor hadden. Ze leefde in een klein kooitje met nog een goudhamster, wat uiteraard niet samen ging omdat goudhamsters solitair leven. Een andere studente merkte de situatie van Jul op en besloot zich over haar te ontfermen. Ze merkte echter dat ze Jul niet de aandacht en ruimte kon geven die ze nodig heeft en heeft daarom een lange reis afgelegd om Jul bij ons te krijgen, zodat ze vanuit hier een liefdevol thuis kan krijgen.

Jul is momenteel aan het bijkomen van de reis. We merken dat ze ondanks wat ze heeft meegemaakt, heel vriendelijk is. Ook is ze erg energiek en heeft ze veel uitdaging en beweging nodig.

We zoeken voor haar een liefdevol baasje waar ze zich op en top hamster mag voelen. Je maakt haar gelukkig met onder andere:
Een ruim verblijf van minimaal 100 cm, maar het liefst 120 x 50 cm of groter
Een soepel looprad van minimaal 30 cm
Een dikke laag bodembedekking want Jul is dol op graven
Een zandbadje en uiteraard goede voeding.
Daarnaast vindt Jul het heel leuk om iedere dag even een tijdje uit haar verblijf te zijn en onder toezicht even los of in een veilig ren te lopen.

Wie heeft er een fijn thuis voor deze lieve hamsterdame?

Meer informatie over het houden van goudhamsters zoals Jul is hier te vinden:

Download informatie goudhamsters

Algemene informatie

Herplaatst in Nieuw-Amsterdam op 02-06-2021


Bekijk alle opvangdieren

Menu Title