Ariël - In de opvang bij Flappus

UPDATE: Ariël is geadopteerd!

Deze mooie Russische dwerghamster heet Ariël. Achter Ariël schuilt een bijzonder verhaal. Hij leefde in een klein kooitje samen met wel 9 andere hamsters. Voor dieren die solitair leven, zoals hij, is dat heel stressvol en een kwelling. De hamsters werden met zijn allen in hun kleine kooitje te koop aangeboden, waarna twee studenten een reddingsactie op touw zetten en ervoor zorgden dat de hamsters gered werden en een beter thuis zouden krijgen. Bijna alle hamsters hebben dankzij hun inmiddels een fijn thuis gevonden, maar voor Ariël zoeken we nog een plekje.

Ariël laat zich overdag niet zoveel zien (af en toe glipt hij even uit zijn nest om wat te eten of te drinken, waarna hij er snel weer in duikt). Tegen de avond ontwaakt hij en meestal bruist hij dan van de energie. Hij is nieuwsgierig en gaat graag op onderzoek uit in zijn verblijf. Wel is hij nog een beetje verlegen af en toe.
Je maakt Ariël blij met: een ruim verblijf, een soepel looprad, een zandbadje om zijn vacht mee te verzorgen en een dikke laag bodembedekking om fijne holletjes en tunnels in te graven.


Informatie over Russische dwerghamsters

Helaas verkopen dierenwinkels nog volop veel te kleine hamsterkooien. Daarom hebben we op de infosheet hieronder alle basisbehoeftes van de dwerghamster nog eens op een rijtje gezet. We merken dat hamsters met het juiste formaat verblijf en inrichting veel gelukkiger zijn.

flappus-informatie-dwerghamster

 

Download informatie dwerghamsters

Algemene informatie

Herplaatst in Zwolle op 14-11-2020


Bekijk alle opvangdieren

Menu Title