Agaatslakken - In de opvang bij Flappus

Onlangs zijn er 78 Agaatslakken bij ons binnengebracht. Ze zijn geboren bij een kinderdagverblijf, al was deze hoeveelheid niet helemaal de bedoeling. Daarom zoeken we voor hen een nieuwe plek. De slakken zijn nog maar enkele weken oud en zullen nog flink groeien.
Agaatslakken zijn landslakken die oorspronkelijk uit Afrika komen. Hun schelp kan wel 10 tot 18 centimeter groot worden. De verzorging van een Agaatslak is eenvoudig, al is het wel belangrijk dat de luchtvochtigheid in het verblijf op peil gehouden wordt.

Verder is de Agaatslak een rustig en fascinerend dier dat gemiddeld 3 tot 7 jaar oud wordt, hoewel sommige wel 10 jaar kunnen worden. Agaatslakken kun je zowel alleen als met enkele soortgenoten houden.

Updat: er zijn nog 46 slakken die een nieuw thuis zoeken.

Update: Na vele herplaatsingen is er nog maar 1 slak over 🙂

Update: Helaas zijn er weer 70 slakken binnen gebracht, deze soort plant zich ook snel voort let dus goed op wat u met de eieren van deze slakken doet.

Algemene informatie

Onzijdig
Leeftijd: enkele weken
Kleur: bruin
Datum binnenkomst: 14-10-2020

Wil jij Agaatslakken adopteren of reserveren? Neem dan contact met ons op. Meer informatie over adoptie kunt u vinden op de pagina Een dier adopteren.


Bekijk alle opvangdieren

Wil jij Agaatslakken helpen een huisje te vinden?

Heb jij geen plek voor Agaatslakken, maar wil je wel graag helpen om deze te vinden? Deel dan dit bericht op social media. Hoe meer mensen we kunnen bereiken, hoe groter de kans dat Agaatslakken een forever home vind!

Menu Title