Honden in asiel - Stichting Flappus Zwolle

Evy - In de opvang bij Flappus

UPDATE: Evy is geadopteerd!

Evy is een echte Appenzeller: trouw, aanhankelijk, lief, dapper, zelfverzekerd, waaks en eigenwijs. Evy is erg baasgericht en is graag in de buurt van haar baas.

Evy is opgegroeid als erfhond, leeft bij ons gezin van 5 personen op een omheind terrein met nog twee andere honden, twee katten en drie paarden. Evy kan het daarnaast goed vinden met de cliënten van onze zorgboerderij.
Waar we tegen aanlopen is dat onze Evy behoorlijk prikkelgevoelig is, waarschijnlijk ook door haar verminderde zicht. Ze is aan 1 oog blind en het andere oog slechtziend. Zolang Evy onder bekenden is, in een dagelijkse,bekende  situatie, raakt ze niet overprikkeld. Echter, wanneer vreemde mensen ons erf betreden, en dat gebeurt regelmatig, neemt Evy haar “waak taak” zeer serieus. We kunnen haar daarbij moeilijk stoppen; ze blijft lang blaffen. Het is niet gauw goed.
Daarnaast lijkt het alsof ze haar spanning af laat vloeien door letterlijk steun te zoeken bij de andere honden. Dit doet ze door onze labrador vast te grijpen in zijn nekvel, bijna als letterlijke houvast lijkt het. Dit leidt tot gedoe onderling. De labrador wordt een dagje ouder en kan het niet zo goed meer verdragen. Soms doen we Evy uit voorzog in de bench, wanneer we weten dat er vreemde mensen komen. Evy vindt haar rust dan sneller terug. De baasgerichtheid van Evy is in die zin wat uit de hand gelopen dat Evy zelf op zoek gaat wanneer de baas er niet is; ze springt over het hek en gaat op zoek. Niet handig, een slechtziende hond op de weg. Niet voor de hond, maar ook niet voor de mensen er omheen. Wij vragen ons bij nader inzien af of 1 baas, zonder andere hond(en) niet beter is voor Evy. Wij denken dat haar dat meer rust gaat geven. Waar we dus in eerste instantie, vier jaar geleden, hebben gemeend uit betrokkenheid een slechtziend hondje op te nemen zodat ze steun kon vinden bij de andere honden, komen we daar nu op terug. Wij denken dat er een betere, stabielere plek moet zijn, met meer rust en regelmaat voor Evy, waar ze beter tot haar recht gaat komen. Dat betekent ook dat ze niet zomaar met de eerste de beste mee gaat. We willen graag de tijd nemen om tot de juiste match te komen. Dit proces gaat ook de nodige tijd vergen is onze inschatting. Dat wil zeggen dat de nieuwe eigenaar meerdere malen een bezoek aan ons zal moeten brengen om Evy op die manier te laten wennen aan de geur en de stem. Dit is voor Evy namelijk belangrijke informatie gezien haar beperkte zicht. Als er sprake is van gewenning en herkenning kan natuurlijk een wandeling worden gemaakt! Evy heeft deelgenomen aan de basisgedragscursus en kent de commando’s.

AANVULLENDE INFO:
Hoe is de omgang met honden?  goed
Hoe is de omgang met katten? In huis prima. Daarbuiten wil ze ze nog wel eens opjagen.
Hoe is de omgang met kinderen?  Prima, wij adviseren wel vanaf de leeftijd van 6 jaar en ouder
Hoe reageert hij/zij op vreemden /bezoek? In eerste instantie waaks en afwachtend, wanneer zij de tijd en de ruimte krijgt en mensen zich niet aan haar opdringen verloopt het gedrag prima.
kan het dier alleen thuis blijven?  Ja. Alleen weten we niet hoe dat gaat als ze helemaal alleen is. Ze is bij ons altijd in gezelschap van de andere twee honden geweest. Een hele avond is dan geen punt ( 19-23). Evy gedraagt zich over het algemeen rustig in de bench.

Zijn er medische bijzonderheden?
Evy is aan 1 oog blind en slechtziend met het andere oog. Evy is door een ziekte in het nest slechtziend geworden hebben wij ons laten vertellen. Ze weet niet beter. Evy is gesteriliseerd en kan niet wachten om eens kennis te maken met een leuke potentiële baas. Wilt u eens kennis komen maken met Evy dan kunt u contact opnemen met 06-12974641 of stuur een mail naar melvinmoerman@home.nl.

Algemene informatie

Herplaatst op 02-09-20219


Bekijk alle opvangdieren

Menu Title