Een dier adopteren

Reserveren

Heeft u op onze website of via onze social media een dier gezien dat u heel graag een nieuw thuis wilt geven? Dan kunt u dit dier alvast reserveren. Dit zal dan vermeld worden op de website. Een reservering blijft maximaal 5 dagen staan.

U kunt ons mailen o.v.v. het dier naar keuze. U krijgt per mail een ontvangstbevestiging waarin wij u vragen uw reservering definitief te bevestigen. Zodra wij deze bevestiging van u hebben ontvangen, zal de reservering op de website worden vermeld. Uiteraard kunt u ook een afspraak met ons maken om langs te komen.

Voor adoptie, afstand, reserveringen of informatie over cavia’s en andere knaagdieren kunt u een mail sturen naar ruthflappus@hotmail.com 

Voor adoptie, afstand, reserveringen of informatie over konijnen kunt u een mail sturen naar info@flappus.nl

Voor informatie over overige dieren kunt u contact opnemen met info@flappus.nl

Onze medewerkers adviseren u graag.

Bekijk onze opvangdieren


Afstand doen

Wij proberen de dieren hier in de opvang de best mogelijke zorg te bieden. Zo bieden wij hen natuurlijk een warme en schone leefomgeving, eten en drinken, aandacht en zo nodig medische zorg. Wij zorgen voor de benodigde inentingen, chip en castratie/sterilisatie bij de dieren. Daarnaast  beschikken wij over ruime kennis en ervaring en doen onze uiterste best om voor ieder dier een fijn nieuw thuis te zoeken. Dit kost helaas tijd en geld. Daarom vragen wij een afstandsbijdrage. Daarnaast zal u ook een verklaring tekenen dat u afstand doet van uw dier. Vanaf dat moment nemen wij de zorg voor uw dier over.


Tarieven

Wij proberen de dieren in onze opvang de best mogelijke zorg te bieden. Wij bieden hen een warme, schone leefomgeving, eten en drinken, aandacht en zo nodig medische zorg. Dit kost geld. Vandaar dat wij een bijdrage in de kosten vragen. Via de button hieronder vindt u de prijzen die wij hanteren voor opvang en herplaatsing.

Bekijk onze tarieven


Het koppelen van konijnen en andere groepsdieren

Konijnen zijn groepsdieren en verdienen altijd een geschikt maatje waarmee zij oud mogen worden. Daarom koppelt stichting Flappus konijnen, om zo een perfecte match te vinden. Dit kan natuurlijk niet zomaar en daarom kijkt Stichting Flappus niet alleen naar het karakter van de konijnen, maar ook naar de leeftijd en de leefomgeving waar de konijnen gaan wonen. Heeft u een konijn dat alleen in een hok of kooi woont?  Laat het dier dan koppelen aan een maatje.  Groepsdieren zijn altijd gelukkiger als ze een maatje(s) hebben om mee samen te leven. Dit geldt ook voor andere groepsdieren zoals: cavia’s, ratten, gerbils,  chinchilla’s en muizen. Wilt u meer informatie over het koppelen van uw dier, neem dan vrijblijvend contact op met ons.


Herplaatsing van konijnen

Een konijn heeft genoeg ruimte nodig om een waardig konijnleven te leven. Daarom werken we met een verdeling van formaten van konijnen. Een dwergkonijn is tot 2 kg, klein valt onder de 2 tot 3 kilogram, middelgroot is 3 tot 5 kilogram en een groot konijn is meer dan 5 kilogram. Deze verdeling van gewicht, formaat én karakter maken uit wat het konijn nodig heeft aan leefruimte. De formaten die we bij elk konijn of koppel noemen zijn absoluut MINIMAAL. Hieronder zijn een aantal verblijven te zien, zodat u een idee heeft hoe uw konijnen het beste gehouden kunnen worden. (bron: bunnybunch/huizepluis/bokt/fransehangoren.eu)

Groter is natuurlijk altijd beter, hiermee geeft u konijnen veel bewegingsruimte, waardoor zij hun natuurlijke gedrag beter kunnen uiten. Hierdoor is een konijn gelukkiger en zo kunt u ook genieten van een dier wat zich fijn voelt in z’n leefomgeving.

-Dwerg/kleine konijnen minimaal 3m2 (3 meter bij 1 meter of in andere verhoudingen)
-Middelgrote konijnen minimaal  5 m2 (5 bij 1 meter of in andere verhoudingen)
-Grote konijnen minimaal 8m2 (8 bij 1 meter of in andere verhoudingen

-Voor groepskoppelingen kan er overlegt worden met ons welke ruimte er  het beste bij de groep past

Let op! Deze afmetingen zijn exclusief het nachthok en het rennetje onder de standaard kleinere dubbele hokken. Deze voegen niks toe aan de bewegingsruimte voor de konijnen. Er zijn ook grote kippenhokken met een grote vaste ren die wel voldoen aan de minimale renruimte.

Een vaste ren is noodzakelijk zodat de konijnen ook veel bewegingsruimte hebben als er niemand thuis is. Zorg voor een ren met een minimale hoogte van 1 meter, het liefst 120 cm en koop geen standaard konijnenrennen van 60cm hoog. Deze worden veel verkocht bij bijv. dierspeciaalzaken, maar door de slechte kwaliteit van deze rennen worden deze snel opgetild door de konijnen en is het erg makkelijk voor konijnen om er over heen te springen. Natuurlijk is een overdekte ren helemaal veilig maar zorg er dan voor dat deze hoog genoeg is voor de konijnen om een binkie (luchtsprong) te maken

Let ook op als u buitenaf woont i.v.m. marters, vossen enz dat alles veilig is en de ren overdekt is en van marter bestendig gaas, deze dieren  zijn erg vindingrijk dus laat u goed informeren zodat de konijnen te alle tijden veilig zitten. Onderstaande rennen voldoen dan niet ze zijn niet overdekt.

De rennen van Dieren.nl zijn uitstekende rennen met brede en stevige panelen. Hoe meer panelen er worden gebruikt, hoe meer bewegingsruimte de konijnen hebben. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van www.dierenren.nl

Zorg dat veiligheid voorop staat en konijnen niet kunnen ontsnappen.

Wij plaatsen konijnen nooit alleen uit, maar koppelen deze altijd aan een maatje!

Menu Title