Honden in asiel - Stichting Flappus Zwolle

Een dier adopteren

Reserveren

Heeft u op onze website of via onze social media een dier gezien dat u heel graag een nieuw thuis wilt geven? Dan kunt u dit dier alvast reserveren. Dit zal dan vermeld worden op de website. Een reservering blijft maximaal 5 dagen staan.

U kunt ons mailen o.v.v. het dier naar keuze. U krijgt per mail een ontvangstbevestiging waarin wij u vragen uw reservering definitief te bevestigen. Zodra wij deze bevestiging van u hebben ontvangen, zal de reservering op de website worden vermeld. Uiteraard kunt u ook een afspraak met ons maken om langs te komen.

Bekijk onze opvangdieren


Afstand doen

Wij proberen de dieren hier in de opvang de best mogelijke zorg te bieden. Zo bieden wij hen natuurlijk een warme en schone leefomgeving, eten en drinken, aandacht en zo nodig medische zorg. Wij zorgen voor de benodigde inentingen, chip en castratie/sterilisatie bij de dieren. Daarnaast  beschikken wij over ruime kennis en ervaring en doen onze uiterste best om voor ieder dier een fijn nieuw thuis te zoeken. Dit kost helaas tijd en geld. Daarom vragen wij een afstandsbijdrage. Daarnaast zal u ook een verklaring tekenen dat u afstand doet van uw dier. Vanaf dat moment nemen wij de zorg voor uw dier over.

Let op: u kunt bij ons niet pinnen. Zorg dus dat u contant geld meeneemt.


Tarieven

Wij proberen de dieren in onze opvang de best mogelijke zorg te bieden. Wij bieden hen een warme, schone leefomgeving, eten en drinken, aandacht en zo nodig medische zorg. Dit kost geld. Vandaar dat wij een bijdrage in de kosten vragen. Hieronder vindt u de prijzen die wij hanteren voor opvang en herplaatsing. De kosten van herplaatsing gelden alleen, mits het dier niet in een slechte conditie bij ons brengt. Dan raden wij u aan om eerst contact op te nemen met uw dierenarts. De kosten van herplaatsing zijn als volgt:

Konijnen Adoptie konijn: ram: 65 euro (inclusief castratie en inenting). voedster: 35 euro (inclusief inenting).
Afstand konijn: ram 30 euro en voedster 30 euro.
Vogels Wisselt.
Knaagdieren Wisselt.

 

Let op: u kunt bij ons niet pinnen. Zorg dus dat u contant geld meeneemt.


Herplaatsing van konijnen

Een konijn heeft ruimte nodig om een waardig konijnleven te leven. Daarom werken we met een verdeling van formaten van konijnen. Een dwerg is tot 2 kg, Klein is 2 tot 3 kilogram, middelgroot is 3 tot 5 kilogram en groot is meer dan 5 kilogram. Deze verdeling van gewicht en formaat EN karakter maken uit wat het konijn nodig heeft aan leefruimte. De formaten die we bij elk konijn of koppel noemen zijn absoluut MINIMAAL. Groter is natuurlijk altijd beter, hiermee geeft u konijnen veel plezier en gemoedsrust en kunt u zelf ook genieten van een vrolijk konijn.

-Dwerg/kleine konijnen minimaal 3m2 (3 meter bij 1 meter of in andere verhoudingen)
-Middelgrote konijnen minimaal 5m2 (5 bij 1 meter of in andere verhoudingen)
-Grote konijnen minimaal 6m2 a 8m2 (6 a 8 bij 2 meter of in andere verhoudingen)

Wij plaatsen konijnen nooit alleen uit, maar koppelen deze altijd aan een maatje!

Menu Title